Toto Cutugno: Iubesc poporul român. Două persoane din România lucrează în casa mea de la Roma

Data eveniment
Description
Toto Cutugno: Iubesc poporul român. Două persoane din România lucrează în casa mea de la Roma

Cântăreţul Toto Cutugno, care va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, miercuri seară, a declarat, într-o conferinţă de presă care a precedat show-ul, că două persoane din România lucrează în casa lui de la Roma.

Întrebat fiind dacă împărtăşeşte ideile vehiculate de o parte din presa italiană despre românii care ar prezenta un pericol social în peninsulă, Toto Cutugno a spus că are doi angajaţi români în casa lui de la Roma. "Atât de mult iubesc poporul român", a completat artistul.

În ceea ce priveşte mâncarea românească, Cutugno a spus că "nu este rea". "Mie îmi plac mai mult pastele", a mai spus Cutugno.

Cântăreţul a spus că unul dintre motivele pentru care revine în România este şi faptul că de aici are amintiri foarte frumoase. "Femei frumoase ca în România nu am văzut în alte ţări, o frumuseţe romantică, cu ochi foarte expresivi, profunzi", a spus acesta.

De asemenea, Toto Cutugno a spus că a fost sunat de Ramona Bădescu, în ziua conferinţei de presă de la Bucureşti, şi a fost rugat să salute românii din partea ei.

Cutugno a vorbit, de asemenea, despre viaţa sa de artist. Împreună cu trupa sa, pe care o apreciază foarte mult, acesta este mai mult în turneu decât acasă, cu familia. Înainte de concertul din România, Cutugno a cântat în Israel, iar pe 8 martie va cânta la Moscova.

"Atât timp cât sunt sănătos, atât timp cât inima mea este tânără şi am sufletul de copil, voi cânta", a spus acesta. Cutugno a adăugat că, de obicei, nu îşi respectă contractele, care îl obligă să cânte două ore, şi cântă mai mult.

De asemenea, artistul a scris recent o carte, "Pe aripile speranţei".

Toto Cutugno a cântat în premieră în România în 1993, când a susţinut un recital la festivalul Cerbul de Aur. De atunci, interpretul italian a revenit frecvent în România pentru a susţine concerte şi ca invitat la diverse emisiuni de televiziune.

Artist ce a vândut peste 150 de milioane de albume şi a compus peste 400 de melodii, pentru peste 50 de interpreţi celebri, printre care Adriano Celentano, Joe Dassin, Luis Miguel, Fausto Leali, Miguel Bosé şi Ricchi e Poveri, Toto Cutugno a rămas singurul cantautor italian care a câştigat concursul Eurovision, în 1990. Melodia sa "L'italiano", înregistrată în 1983, este cântată de peste 160 de interpreţi din întreaga lume, fiind printre cele mai fredonate cântece italiene din toate timpurile.

sursa: mediafax.ro