La Chisinau Toto Ctugno a cantat in biserica (Fara secrete, 5 iulie 2010)

La Chisinau Toto Ctugno a cantat in biserica (Fara secrete, 5 iulie 2010)

Megastarul anilor 80-90, cantautorul italian Toto Cutugno, care urma să susţină un concert pe stadionul "Zimbru" din Chişinău, a fost nevoit, din vina organizatorilor, să cânte doar pentru enoriaşii unei biserici catolice şi în faţa jurnaliştilor adunaţi la conferinţa de presă. În pofida anulării concertului "L’italiano vero", se pare că, artistul nu s-a supărat şi a declarat că va reveni la Chişinău.

Şi chiar dacă nu a ieşit pe scenă, interpretul a încasat cei 45 mii de euro promişi de firma de impresariat Mega Concert. Istoria cu anularea concertului e destul de tipică pentru meleagurile noastre, astfel de cazuri fiind înregistrate şi anterior, cel mai răsunător fiind cel cu trupa engleză "Uriah Heep".

Totul a început după ce cei de la "Zimbru" au plasat pe propriul site un anunţ privind anularea concertului, pretinzând că din cauza ploii se poate deteriora gazonul. Ca urmare, organizatorii au fost nevoiţi să schimbe locul desfăşurării concertului, mai întâi la Teatrul de Operă şi Balet, iar apoi în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Toto Cutugno nu a fost de acord să cânte în sala de la Operă, iar concertul din PMAN nu s-a desfăşurat deoarece din cauza ploii a fost imposibilă instalarea aparatajului. În consecinţă, fanii lui Cutugno au rămas cu buza umflată, şi temporar fără banii daţi pe bilete (între 300 şi 1500 de lei), iar cei de la Mega Concert au acţionat stadionul "Zimbru" în judecată solicitând despăgubiri de 1 milion de euro.

Dar, să revenim la vizita lui Cutugno la Chişinău. Chiar dacă este un mare artist, acesta s-a dovedit a fi un om destul de discret şi fără pretenţii. La aeroport artistul a refuzat să urce pe bancheta din spate a limuzinei, locul "de onoare", preferat de starurile cu fiţe, şi s-a aşezat lângă şofer. Plus la aceasta el nu a dorit să meargă la unul din cele mai scumpe localuri de noapte din Chişinău, unde a fost pregătit un show special cu domnişoare îmbrăcate sumar care urmau să-i spele limuzina. Vedeta a preferat în schimb un mic restaurant italian.

Cutugno a ignorat şi deplasarea la "Vinăria Purcari", în schimb nu a ezitat să meargă la o biserică catolică din Chişinău. Totodată, ca un italian veritabil, muzicianul a arătat că nu este indiferent faţă de femei, vinul roşu de calitate şi ţigări, pe care le fuma una după alta. Pe tot parcursul vizitei, cantautorul nu a scăpat nicio ocazie să facă poze, uneori chiar destul de indiscrete, cu domnişoare drăguţe dar şi cu doamne mai solide care-l adoră încă din tinereţe

P.S. Pe potriva lui Toto Cutugno a fost şi Annalisa Minetti care urmă să evolueze în cadrul aceluiaşi concert. Laureată a festivalului "San Remo" a dat dovadă de maximă discreţie şi bunăvoinţă. În loc să cutreiere magazinele sau localurile din Chişinău, aceasta a preferat să facă jogging cu partenerul ei şi aceasta în pofida timpului ploios şi a defectului de vedere de care suferă. Astfel, cei doi s-au legat de mâini şi au alergat prin parcul din centrul Chişinăului dând de furcă gărzilor de corp care au fost nevoite să alerge şi ele prin ploaie.

sursa: www.farasecrete.md